Truus Zimmerman

Truus Zimmerman is de oprichter van Dames van Dale. Ruim 10 jaar geleden startte zij in Hilversum met haar studiebegeleidingsinstituut het Huis-werk-Huis. Hiervoor heeft zij haar sporen verdiend als docente, opleidingscoördinator en directeur in het middelbaar beroepsonderwijs. Zij werkt samen met betrokken vakdocenten, orthopedagogen, remedial teachers en andere disciplines. Zij doet niet aan buitensluiting. Ook Heren van Dale behoren tot het samenwerkingsverband.

Truus is een onderwijsmens pur sang of misschien nog wel meer een bevlogen coach voor leerlingen, hun ouders en docenten. Zij volgt de ontwikkelingen met betrekking tot educatie & opvoeding op de voet. Onder de naam Mevrouw van Dale is zij enkele jaren geleden begonnen mini-blogjes te schrijven over onderwerpen uit haar dagelijkse praktijk.

 

Zij weet als geen ander waar uitdagingen én zorgen liggen:

  • Bij de leerlingen de druk om (niet) te willen, moeten en/of kunnen presteren.
  • Bij ingrijpende veranderingen in de leef- en gezinsomstandigheden.
  • Bij ouders die zouden willen loslaten, maar bang zijn grip te verliezen.
  • Bij docenten en schoolleiders, waar een hoge druk ligt om de jeugd zo goed mogelijk voor te bereiden op een passende plek in onze maatschappij.

Truus werkt vanuit het unieke van het kind.  Met zijn of haar talenten én beperkingen. Ze houdt van een realistische aanpak. Leert leerlingen hun weg te vinden op school en in de maatschappij. Zo creëert zij rust. Zij stimuleert, ontzorgt en kan door persoonlijke aandacht in korte tijd een positieve omslag teweeg brengen. Het hoe, kunt u ervaren door haar uw vraag of dilemma voor te leggen.

Benieuwd waar Truus haar kennis en ervaring heeft opgedaan? Hier klikt u naar haar LinkedIn profiel.