Studiebegeleiding

Gerichte studiebegeleiding kan een oplossing bieden bij teleurstellende schoolresultaten. Leerlingen kunnen hiervoor terecht in het Huis-werk-Huis. Het Huis-werk-Huis is een studiebegeleidingsinstituut op de grens tussen Hilversum en Loosdrecht.

In het Huis-werk-Huis wordt individuele en intensieve begeleiding geboden. Geen scholier is hetzelfde en een ieder neemt zijn of haar unieke eigenschappen en doelstellingen mee. Deze dienen als leidraad voor een passende aanpak en werkwijze. Wegduiken is niet mogelijk. Indien uw kind de vraag niet stelt, zullen wij dit doen.

De begeleiding vindt plaats in een kleinschalige setting. De leerlingen kunnen direct uit school in het Huis-werk-Huis terecht en er gaat geen bel ter aankondiging dat we uitgewerkt zijn.

Aandachtspunten kunnen zijn:

  • agendabeheer en planning
  • structuur en regelmaat
  • het effectief bestuderen en verwerken van de leerstof
  • achterstanden wegwerken
  • tempo

De ervaring heeft geleerd dat een leerling met onze aanpak in korte tijd in staat moet zijn de aangeleerde studievaardigheden zelfstandig toe te passen. Door privé bijlessen kunnen opgelopen achterstanden snel worden weggewerkt. Dit gebeurt veelal in schoolvakanties. In individuele situaties behoort een langduriger begeleidingstraject tot de mogelijkheden.

Mocht u niet in de buurt wonen, dan denken wij graag met u mee welk instituut het beste bij uw kind en de hulpvraag past.